2014. április 16., szerda

13.: Pénzt 'és' életet... - 3. rész


Amilyen hirtelen történt az a bizonyos fellángolás a férfiban Monica iránt, olyan gyorsan alább is hagyott. Meg akarta kapni és meg is kapta. Ennyi, nem jelentett többet Neki. Mégis – annak ellenére, hogy már semmit sem akart a szőke ápolónőtől -, betért a már ismerős épületbe. Tudta, hogy mit akart ismét elérni – élete során mindig ez a tudatosság vitte előrébb és előrébb. Rutinosan, szinte behunyt szemekkel meg tudta volna már tenni az ismerős útvonalat.
- Tom! Micsoda meglepetés! – üdvözölte leplezetlen csodálattal Monica. A férfi csábosan elmosolyodott és a pultra könyökölt.
- Hogy vagy?
- Köszi, jól vagyok, bár ma is éjszakás vagyok!
Ez az Én szerencsém – gondolta magában a férfi, majd közelebb hajolt hozzá.
Monica ajkai résnyire szétváltak, mire Tom egy apró, alig érezhető kis csókot nyomott rájuk. A nő testén azonnal végigfutott a már ismert, jól eső bizsergés, minek hatására széles mosoly ült ki az arcára.
- Figyelj, több napja nem láttam már azt a nőt, aki be szokott járni a fiához, ha jól emlékszem, Matt-hez.
- Betelefonált, hogy el kellett utaznia, de tudom, hogy más van a háttérben.
- Más?
- Igen. Volt már, hogy napokig nem jött, majd egyszer csak megjelent, mintha mi sem történt volna.
- Mondott akkor valamit? – érdeklődött finom tapintatossággal, habár kíváncsisága csak nőttön nőtt benne.
- Nem, de egy idő után rájöttük a lányokkal
- És?
Mindent harapó fogóval kell kihúzni ebből a nőből? – hőbörgött magában a férfi, de pillanatnyi bosszankodása azonnal feledésbe merült, ahogy újra belekezdett Monica.
- Már rég óta nem dolgozik, hisz tényleg minden idejét bent tölti a kisfiánál. Matt egyszer elkotyogta, hogy az anyja miért nem tudott bejönni hozzá, azóta meg már kétségünk sincs afelől, hogy hónap végére elfogy minden pénze.
- És honnan szerez újra?
- Fogalmam sincs, talán kölcsönt vesz fel. Most azonban be kell mennem az egyik kislányhoz, de nem sokára itt vagyok.
Amint a nő eltűnt a folyosó végén, a férfinek csupán pillanatnyi ideje volt mérlegelni mit, és miért fog tenni, így hát gyorsan belépett a nővér pult mögé, hogy tekintetét végigfuttathassa a mappákon. Egyszerűen meg kell tudnia Samantha címét.
***
Diadalittas mosollyal vette a kanyarokat a férfi. Könnyebb volt, mint gondoltam – mélázott el, ahogy lelassított egy piros lámpánál. Bár rezgett a léc amiatt, hogy megtalálja-e idő előtt Matt mappáját, mégis sikerült. Monica-t egy gyors, hihető kifogással leszerelte és már pattant is az autójába, hogy Bronx-ba utazzon.
Mikor megállt egy alacsony, fehér kerítés sor mellett kifújta a már hosszú ideje tüdejébe szorult levegőt. Felsétált a lépcsőkön, majd az egyszerű, fehérre mázolt verandán várt egy pillanatot, míg mielőtt bekopogott volna. Hosszú percekig neszt sem hallott az előszoba felől, azonban ahogy újra megemelte a kezét lassan kinyílt a barna ajtó.
A férfit ismét hidegen hagyta a nő divatja múlt öltözéke, helyette sokkalta inkább elfoglalta a nem is olyan rég kibalzsamozhatott alsó ajka. Azonnal, szinte öntudatlanul érintette meg fogait a nyelvével. Annyi minden átfutott az agyán…
- Maga meg?
Tom csak elmosolyodott a szívélyetlen fogadtatástól.
- Magának is szép estét!
Samantha most sem értékelte a férfi humorát. Tüntetőleg összefonta karjait melle előtt, majd egy tapodtat sem mozdult a bejárati ajtó menedéke mögül. A férfi alkarjával az ajtófélfának dőlt, és ajkait csibészes mosolyra húzta.
- Be sem invitál?
- Arra a kis időre, amíg maradna nem érdemes.
- Nem vagyok Én ebben olyan biztos.
- Nincs időm a maga gyerekes kis játékaira, így ha megbocsát! – azzal a lendülettel már be is csukta volna a tömör faajtót, de a férfi megakadályozta azzal, hogy lábával kifeszítette az ajtót.
- Hány éves?
- Tessék?
- Mondom hány éves? Nem lehet olyan nagy a korkülönbség kettőnk között, hogy állandóan magázódjunk.
- Akár hány év is van köztünk, a nő joga a tegeződés kezdeményezése, szóv…
- Jó-jó, akkor Te magázódj, de Én nem fogok.
- Szinte sejtettem – morogta Samantha az orra alatt, majd elnézett egy pillanatra a férfiről. – Indulnom kell lassan!
- Épp ezért jöttem!
- Hogy elvigyen? Már a múltkori alkalommal is felesleges volt!
- Egy pillanatra Én is szóhoz juthatnék? - Tom hangja nem volt dühös, a nő mégis kellemetlenül érezte magát, így hát alig láthatóan ugyan, de bólintott és szélesebbre tárta az ajtót. Tom belépett a szűkös előszobába és kigombolta kabátja felső gombját. A nő letagadni sem tudta volna, mennyire zavarban volt a férfi jelenlététől, zavartsága pedig csak még inkább fokozódott, ahogy rá emelte a tekintetét, hisz minden porcikáját tüzetesen végigmustráló szeme szinte felnyársalta.
- Na, szóval – köszörülte meg végül a torkát, majd tincseibe túrt. – Sokat gondolkoztam azon, hogy is vezessem fel azt, amit szeretnék – egy pillanatra megtorpant mondandójában, majd jelentőségteljesen a nőre nézett és folytatta – nem is szeretnék, inkább akarok.
Samantha testén végigcikázott egy erős, régóta nem érzett jól eső, mégis ijesztő bizsergés a férfi eltökélt, reszelős hangjától. Ösztönösen hátra lépett egyet, mire a férfi tartva Vele a szemkontaktust felé lépett.
- Én pedig Téged akarlak.
A nő ajkai elváltak egymástól. Tom-ot szórakoztatta a mondandója által kiváltott reakció, azonban arcára izgalommal keveredett vágyakozás ült ki.
- Van egy ajánlatom számodra – folytatta, és inkább hátrébb lépett  egyet Samantha érdekében. – Mindegy, hogy milyen forrásból, de tudom, hogy anyagi gondjaid vannak. És segíteni szeretnék…
- Nem! Ne is folytassa! - Tom-ot nem lepte meg a nő azonnali hárítása, hisz sejtette, hogy így fog reagálni. – Menjen, menjen innen! – a kilincsért nyúlt, Tom azonban nem mozdult a helyéről. – Hallja? Takarodjon!
Pillanatról pillanatra lett egyre feldúltabb a nő.
- Mondd, hogy mennyire lenne szükséged és odaadom.
- Mit képzel magáról? Senkitől sem kértem még kölcsön és nem is fogok soha.
- Semmit sem kérek érte cserébe, kivéve… kivéve egy éjszakát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése